• Möller's Tran Norweski

    Möller's Tran Norweski stanowi uzupełnienie codziennej diety w niezbędne nienasycone...

  • Möller's Forte

    Möller’s Forte z tranem to skoncentrowane źródło kwasów omega-3 i witaminy D tylko w 2 kapsułkach...

  • Möller's 50+ Tran Norweski

    Möller's 50+ Tran Norweski został opracowany specjalnie z myślą o osobach po 50. roku...

  • Möller's Omega-3 Rybki

    Möller’s Omega-3 Rybki to pyszne żelki owocowe, bogate w kwasy omega-3 oraz...

  • Möller's Serce

    Moller’s Serce zawiera unikalne połączenie kwasów omega-3 EPA, DHA oraz ALA, a także witaminę E. Składniki zawarte w...

Zapisz się do
NEWSLETTERA!

  • promocje! konkursy!
  • rabaty na produkty
Zapisz się

Zapytaj eksperta

Chcesz porozmawiać o tranie ze specjalistą? Zadaj pytanie naszemu ekspertowi.

dowiedz się więcej

Unikalny proces produkcji tranu

Firma Orkla Care, producent suplementów diety Möller’s, już od ponad 160 lat wyrabia tran oraz produkty zawierające olej z ryb. Przez ten czas MöIler’s stał się ekspertem w dziedzinie tranów i kwasów omega-3
oferującym produkty najwyższej jakości oraz czystości, co potwierdzają certyfikaty bezpieczeństwa oraz stosowanie najwyższych standardów produkcji, m.in.:

  • Dobra Praktyka Wytwarzania (oznaczająca najwyższy standard farmaceutyczny wytwarzania i kontrolowania jakości produktów)
  • System Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli – HAACP
  • Standardy Bezpieczeństwa żywności Orkla – OFSS (rygorystyczne reguły produkcji porównywalne z BRO – Brytyjskie Konsorcjum Handlu Detalicznego, najpopularniejszym i uznawanym za jeden z najdoskonalszych na świecie systemów zarządzania i kontroli jakości stosowanych przy produkcji żywności)
  • ISO 22 000 – standardy i wytyczne dotyczące zarządzania bezpieczeństwem żywności w łańcuchu dostaw
  • Zalecenia Norweskiego Urzędu Bezpieczeństwa Żywności — stosowanie się do zasad produkcji wytyczonych przez Norweski Urząd Bezpieczeństwa Żywności (Mattilsynet)

Orkla Care jest jedną z nielicznych firm zajmujących się wytwarzaniem kwasów omega-3, która ma kontrolę nad całym swoim procesem produkcyjnym — od połowu ryby, poprzez wszystkie etapy przetwarzania, aż do zamknięcia każdego opakowania. Zapewniamy pełną identyfikowalność oleju rybiego. Po numerze serii jesteśmy w stanie prześledzić drogę oleju od chwili kiedy ryba została złowiona.

Fabryka Möller’s w Norwegii to jedna z najnowocześniejszych fabryk w Skandynawii:

  • wykorzystuje najnowsze technologie produkcji i przechowywania tranów w płynie
  • zapewnia pełną kontrolę jakości poprzez cały proces produkcyjny
  • pozwala zachować naturalne wartości produktu

Zaawansowana technologia

Odkąd powstała marka Möller’s procesy produkcyjne podlegają ciągłej modernizacji, aby produkty odznaczały się najwyższą naturalnością, czystością, świeżością i w pełni zaspokajały oczekiwania konsumentów.

  • Wszystkie oleje zawarte w produktach Möller’s są przetwarzane w środowisku zamkniętym w celu ich ochrony przed procesami utleniania się
  • Wykorzystywane w produkcji procesy destylacji molekularnej oraz rafinacji gwarantują doskonałą jakość produktów i wyjątkowy smak tranów Möller’s

Ochrona naturalności

Tran Möller’s, pozyskiwany z norweskiego dorsza arktycznego,jest utrzymywany w jego naturalnej, trójglicerydowej formie. Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie świeże ryby — prosto z morza. Ich dostawy odbywają się codziennie, a proces przetwarzania zamyka się w 24 godzianch.

Dzięki świeżości i efektywnemu, a zarazem łagodnemu przetwarzaniu, trany Möller’s zachowują unikalne
właściwości zdrowotne, jakie posiada wątroba dorsza.

Produkcja tranów Mollers



Masz pytania? Zadaj je naszemu ekspertowi!