Najlepsze surowce
Tran – olej z wątroby dorsza
Tran Norweski Möller’s® produkowany jest z wątroby dzikiego dorsza norweskiego. Jest on łowiony w najczystszych wodach na świecie, w których poziom toksyn i innych zanieczyszczeń jest minimalny. Tarło dorsza ma miejsce między lutym a kwietniem. Wędruje on wtedy z Morza Barentsa do przybrzeżnych wód północnej Norwegii, gdzie lokalni rybacy dokonują połowu. Wszystko przebiega według warunków określonych przez Norwesko-Rosyjską Komisję ds. Połowu, bez szkód i zagrożenia dla gatunku. Nie jest to dorsz hodowlany.
Surowy olej jest dostarczany do fabryki w Oslo, gdzie zostaje oczyszczony i poddany kontroli pod względem zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, stopnia utlenienia i czystości.

Oleje rybie z sardeli i sardynek
Olej rybi używany do produkcji kapsułek Möller’s z omega-3 jest wytwarzany z ryb ciepłowodnych, takich jak sardele i sardynki. Poławiane są one w wodach u wybrzeży Ameryki Południowej, gdzie znajdują się najlepsze zasoby ryb bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3 DHA oraz EPA.
Olej, po przetransportowaniu do Norwegii, jest przetwarzany w fabryce Möller’s w Oslo. Przechodzi proces oczyszczania oraz kontroli pod kątem zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, poziomu utlenienia oraz czystości, aby zagwarantować najwyższą jakość produktu.