Proces produkcji
Möller’s to marka znana i ceniona przez konsumentów od ponad 160 lat. Wieloletnie doświadczenie i wiedza pomagają nam modyfikować i usprawniać proces produkcji. W jego rezultacie otrzymujemy najwyższej czystości tran z dorsza, będący bogatym i naturalnym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i witaminy D3.
Orkla Care jest jedną z nielicznych firm zajmujących się wytwarzaniem kwasów omega-3, która ma kontrolę nad całym procesem produkcyjnym — od połowu ryby, poprzez wszystkie etapy przetwarzania, aż do zamknięcia każdego opakowania. Dzięki temu zapewniamy pełną identyfikowalność oleju rybiego.
Proces produkcji tranów Moller’s
![]() |
LOKALNE KUTRY RYBACKIE Dorsze do produkcji tranu Möller’s poławiane są przez tradycyjne kutry rybackie w Lofotach i Vesteralen. To jedne z najczystszych wód na świecie, w których poziom toksyn i innych zanieczyszczeń jest minimalny. |
![]() |
POZYSKANIE WĄTROBY DORSZA Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie świeże ryby. Ich dostawy odbywają się codziennie, a proces przetwarzania zamyka się w 24 godzinach, aby uniknąć efektu oksydacyjnego. |
![]() |
PROCES PRODUKCJI I OCZYSZCZANIA Olej jest oczyszczany oraz poddawany zaawansowanemu, 8 stopniowemu procesowi destylacji molekularnej. |
![]() |
OCHRONNE OPAKOWANIE Tran Möller’s pakowany jest w szklane butelki o ciemnozielonym zabarwieniu, które dodatkowo zabezpiecza tran przed oksydacją. |
![]() |
KONTROLA JAKOŚCI I FINALNA AKCEPTACJA Tran podlega kontroli pod względem zawartości kwasów omega-3, witaminy D3, stopnia utlenienia i czystości. |
Certyfikaty bezpieczeństwa oraz stosowanie najwyższych standardów produkcji, m.in.:
- Dobra Praktyka Wytwarzania
najwyższy standard farmaceutyczny wytwarzania i kontrolowania jakości produktów - System HAACP
System Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - ISO 22 000
standardy i wytyczne dotyczące zarządzania bezpieczeństwem żywności w łańcuchu dostaw